ACEVERSU EXPLICA ELS MODELS DE GESTIÓ DE RESIDUS A CATALUNYA I ESPANYA A UNA DELEGACIÓ JAPONESA DEL ÀMBIT DE LA VALORITZACIÓ ENERGÈTICA

Una delegació de 20 directius de les empreses més importants de Japó de l’àmbit dels residus i l’energia, han visitat dilluns 29 d’octubre TERSA i l’ecoparc de Sant Adrià del Besós. Per aquest motiu, es va demanar a ACEVERSU la possibilitat que des de l’Associació es pogués impartir una xerrada a aquesta delegació que pogués posar en situació i context els models de gestió de residus a Catalunya i Espanya (recollida, reciclatge, valorització, agents responsables, aspectes legals, aspectes econòmics i finançament, etc…), xerrada que finalment va impartir el director de l’Associació, Carles Salesa.

 

La delegació japonesa està formada per importants professionals, provinents tant del sector públic com d’empreses privades de grans dimensions, i integren el Comitè de Recerca del Fòrum d’Energia i Medi Ambient del Japó, que cerca trobar respostes i solucions als nous reptes per a les polítiques públiques en els àmbits de l’eficiència dels recursos i la gestió de residus sostenibles, temes que consideren que s’han convertit en referents en l’agenda de la política nacional de molts països de tot el món.

 

Per als membres d’aquest Comitè de Recerca, aquests importants reptes sobre l’eficiència dels recursos, la minimització dels fluxos de residus i la mitigació

i l’adaptació al canvi climàtic s’han de treballar a la vegada i de la manera més eficient possible, per això realitzen visites a diferents instal·lacions i models arreu del món, tot esperant buscar resultats fructífers per a aquests reptes.

 

La delegació japonesa té previst també visitar les instal·lacions de TIRME, a Mallorca.