L’ANEPMA VISITA LES INSTAL•LACIONS DE VALORITZACIÓ ENERGÈTICA DE RESIDUS MUNICIPALS DE CATALUNYA

Una delegació de l’Associació Nacional d’Empreses Públiques de Medi Ambient (ANEPMA) va visitar a finals de maig de 2018 les instal·lacions de valorització energètica de residus municipals, així com d’altres instal·lacions de tractament annexes, actualment en funcionament a Catalunya (Sant Adrià del Besòs, Mataró i Tarragona). La visita s’emmarcava dins de l’acord de col·laboració entre ANEPMA i ACEVERSU (Associació Catalana d’Empreses de Valorització Energètica de Residus Sòlids Urbans) signat ara fa dos anys, centrat en obtenir criteri, impulsar i donar suport conjuntament a projectes de tractament de residus que permetin valoritzar-los com a recursos, reduir els impactes ambientals de la seva gestió i aconseguir iniciar el camí definitiu cap al compliment de les directives de la UE i del nou paquet d’Economia Circular previstos per als anys 2020 i 2030 respectivament.

 

En concret, la delegació d’ANEPMA la formaven Angel Castillo Arrebola, Director d’explotació del Consorcio de Residuos de la Diputación de Málaga; Juan Manuel Garcia Navarro, secretari tècnic d’Anepma, Javier Pazos Parent, director-técnic del Centro Ambiental de Málaga, Juan José Amado Martín, director del Área de Residuos del Campo de Gibraltar (ARCGISA), Rafael Mir, director gerent de Gestión de Residuos de Huesca (GRHUSA), Rosario Valero Fernández, directora d’explotació de Gestión Integral de Residuos de la Provincia de Córdoba (EPREMASA), Elena Aguirre, tècnica responsable del Consorcio Medioambiental de Córdoba i Javier Hidalgo Lasa, director encarregat de recollida i manteniment de Gestión de Residuos de Huesca (GRHUSA).