Comencen els treballs per a la instal·lació del nou forn caldera de la planta de valorització energètica de residus de Campdorà

Aquest passat mes de maig va arrencar la primera fase del projecte per a la construcció del nou forn caldera de la planta de Tractament de Residus i d’Aigües Residuals del Sistema de Girona que gestiona TRARGISA. Després que el passat mes de desembre s’obrís el procés de licitació, l’obra ha estat finalment adjudicada per un pressupost de 14 ME. La previsió és que la primera fase d’enginyeria pugui estar acabada cap al maig de 2022, mentre que s’espera tenir el forn caldera a punt per a les primeres proves la tardor de 2023. Amb l’inici d’aquest projecte es fa un pas important en el procés de renovació de la planta, de fet, aquesta és una de les actuacions més destacades d’unes obres pressupostades en el seu conjunt en 36,3 milions d’euros (IVA inclòs).

Mentre s’està portant a terme la primera fase per a la construcció del nou forn caldera -aquella que té a veure amb el disseny del projecte-  durant el segon trimestre de 2022 s’iniciarà l’obra civil que haurà de preparar l’espai per a la seva recepció. Es faran els fonaments i la fossa que serviran de base per aquest forn caldera i també per la turbina. Unes obres que tindran un cost aproximat d’1,3 milions d’euros.

En paral·lel són moltes altres les actuacions que s’estan portant a terme com a part del procés. Durant la primera meitat de l’any s’han estat executant els enderrocs de totes aquelles zones i estructures que han quedat obsoletes. Per exemple, s’han enderrocat els dos forns caldera antics, així com l’antiga xemeneia de la planta que es trobava a mitges. També s’estan acabant en aquests moments les obres de substitució de l’antic pont-grua, que data de l’any 1984. Aquest serà substituït per dos ponts-grua nous, que permetran el funcionament ininterromput de la planta i una major eficiència.