Manola Brunet s’emporta el premi Ones de SIRUSA per la seva lluita contra el canvi climàtic

La doctora en Geografia i Història i especialista en canvi climàtic, Manola Brunet, és la guanyadora del premi SIRUSA d’aquest any, atorgat en el marc dels premis Ones Mediterrània. Referent en l’estudi i la lluita contra el canvi climàtic tant a Tarragona, com a la resta de l’Estat Espanyol, Brunet ha estat la primera dona a presidir la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial –lloc que ocupa des de 2018- també és directora del Centre de Canvi Climàtic (C3) de la Universitat Rovira i Virgili i professora en aquesta mateixa universitat. Amb aquest reconeixement es busca donar visibilitat a la seva figura i al seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic al llarg de tota la seva trajectòria, de la mateixa manera que es fa valdre la seva lluita i defensa de la dona en l’àmbit científic.

El seu nom com a guanyadora del premi es va donar a conèixer fa unes setmanes mentre que el lliurament del guardó es farà el pròxim 11 de juny, en una gala que se celebrarà al Teatre de Tarragona en el marc del dia Mundial del Medi Ambient.

 El premi SIRUSA es reorienta per guanyar projecció

Coincidint amb la 27a edició dels premis Ones Mediterrània, SIRUSA ha decidit aquest any fer un canvi d’orientació al guardó que porta el seu nom. D’aquesta manera es posa el punt final a una etapa de deu anys posant en valor la gestió i recollida de residus dels municipis mancomunats i se n’obre una de nova amb la intenció de donar visibilitat a la tasca o aportació d’alguna persona o entitat en pro de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Aquests premis els organitza cada any l’ONG Mare Terra amb la col·laboració de diverses administracions i entitats, entre elles SIRUSA, que compta amb un guardó propi.